Fiscaal voordeel zonnepanelen

U wordt steeds kritischer bij het kiezen van bedrijven waarmee u zaken doet. Duurzaamheid is hierbij een belangrijke factor. De doelstelling van de overheid is dat in 2023 zestien procent van onze energie duurzaam wordt opgewekt. Om dit te stimuleren biedt de overheid een aantal stimuleringsmaatregelen waaronder fiscale stimuleringsmaatregelen. Daarmee is het, zeker voor kleinere en middelgrote ondernemingen, interessant om bijvoorbeeld zonnepanelen te laten installeren. Deze maatregelen leveren u namelijk belastingvoordeel op waardoor u uw investering nog sneller terugverdient.

Dubbele aftrek op zonnepanelen

Investeert u in zonnepanelen die voldoen aan de eisen van de Energielijst, dan komt u in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek (EIA): zonnepanelen zijn bovendien erkend als energie-investering. Daarom kunt u van een extra aftrekpost gebruik maken.

Voorwaarden

Om gebruik te kunnen maken van deze regeling, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

1. Investeer in zonnepanelen die voldoen aan de technische vereisten met een gezamenlijk piekvermogen van meer dan 25 kW.
2. Meld uw investering binnen drie maanden nadat u de verplichting bent aangegaan bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De datum dat u de koopovereenkomst heeft getekend, geldt als peildatum.

Rekenvoorbeeld

Stel, uw besloten vennootschap investeert in 2015  50kWp aan zonnepanelen (ca 180 zonnepanelen). Bij deze investering bedraagt de EIA 41,5% van het investeringsbedrag tot een maximum van 1.200 EUR/kWp. De EIA leveren u afhankelijk van het tarief voor de vennootschapsbelasting een voordeel op van 20% of 25% van de aftrek. In de onderstaande berekening gaan we uit van het 25%-tarief. Deze regeling komt bovenop de normale afschrijvingen van de zonnepanelen.

 

EIA Investering € 60.000,-
EIA 41,5% € 24.900,-
25 % belastingvoordeel € 6.225,-
Netto investering € 53.775,-
Uw fiscale voordeel bedraagt € 6.225, –

Stel uw stroomprijs is nu 0,12 EUR/kWh, de zonnepanelen leveren dan tenminste voor €81.000,- stroom in 15 jaar.

Particuliere investering

Bent u voornemens om in privé te investeren in zonnepanelen, dan kunt u in principe geen gebruik maken van de EIA. U kunt echter wel de btw op de zonnepanelen aftrekken. Dit btw-voordeel is overigens het grootst bij investeringen die aan het eind van het jaar plaatsvinden. Wilt u optimaal gebruikmaken van dit voordeel, investeer nog dit jaar en wacht niet tot 2016. U kunt eventueel wel gebruik van de EIA via een zogenaamde operationele lease via een besloten vennootschap.

Uw voordelen van zonnepanelen van Van Hout

  • Maandelijks lagere energiekosten
  • Wij regelen al het papierwerk, u zet alleen een handtekening
  • Betrouwbare installatie, gaat 25 jaar mee
  • U verbetert het energielabel van uw vastgoed/ woning
  • We zijn gewend aan een hoog service niveau en zijn voor al uw vragen snel beschikbaar

Evalueer uw kansen!

Zonnepanelen zijn een directe manier om elke maand op uw energierekening te besparen. Dat loopt al snel op tot honderden euro’s per jaar. Maar waar vindt u een betrouwbare installateur? Van Hout regelt het voor u. Wilt u meer weten over onze scherpe prijzen voor zonnepanelen waarbij u zelf niets hoeft te regelen?  Neem dan vrijblijvend contact met ons op. U kunt ook direct een offerte aanvragen.

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.