• Home
  • Nieuws
  • Europese Commissie dwingend over schonere energie en meer energiebesparing

Europese Commissie dwingend over schonere energie en meer energiebesparing

In 2030 moet ten minste 27% van de verbruikte energie uit duurzame bronnen komen zoals zonnepanelen en windmolens. Nu is dat nog 16%. Dat plan komt van de Europese Commissie die daarmee ook het Nederlandse kabinet dwingt tot nieuwe milieuplannen. In 2018 is al een eerste voorstel vereist, een jaar later moet er een definitief plan in Brussel liggen.

Stimuleren energiebesparing bedrijfspanden

De omvang van de nieuwe energieplannen is ongekend. Ze waaieren uit van het stimuleren van energiebesparing voor eigenaren van gebouwen tot een verplichting voor meer regionale samenwerking en een groter gebruik van biobrandstoffen.

Brussel waakt over plannen

De lidstaten moeten duidelijk maken hoe zij kunnen bijdragen aan de EU-doelen. Brussel houdt de voortgang in de gaten en komt met aanbevelingen. Als een land in gebreke blijft, kan het uiteindelijk worden gedwongen een financiƫle bijdrage te leveren aan een fonds dat duurzame energieprojecten in Europa financiert.

c-energy-unionRussische energiepolitiek

De overgang naar duurzame energie is voor Europa noodzakelijk om afspraken na te kunnen komen die zijn gemaakt bij de klimaatconferentie vorig jaar in Parijs. Van belang is ook dat de EU minder afhankelijk wordt van energieleveranciers buiten de EU. Het is Brussel al langer een doorn in het oog dat Rusland energiepolitiek bedrijft om invloed uit te kunnen oefenen in Europa. Met de beoogde energiebesparingen kan de gasimport in 2030 al met 12% zijn gedaald.

Bron (bewerkt): Financieel Dagblad.

Duurzaam doen we samen
Doe mee!
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.