• Home
  • Nieuws
  • Staat het energielabel als laatste op het to-do-lijstje?

Staat het energielabel als laatste op het to-do-lijstje?

Meer dan de helft van de Nederlandse ondernemers dreigt over drie jaar hun kantoor te worden uitgezet, omdat hun pand niet energiezuinig is. Duizenden panden hebben niet het vereiste energielabel C en de coronacrisis maakt voldoen aan alle eisen nog moeilijker. [bron rtlnieuws]

Vanaf 1 januari 2023 moet een kantoor minimaal energielabel C hebben en vanaf 2030 is op z’n minst label A zelfs de eis.

Pas 33% kantoorgebouwen voldoet aan eisen C-label

RVO heeft een schatting gemaakt van het aantal label-C-plichtige kantoren en hun energielabels. Het gaat om panden die groter zijn dan 100 m2 , die in z’n geheel als kantoor dienen. Daarvan zijn er 62.000 in ons land.

Slechts 21.000 van die panden voldoen momenteel aan de eisen. 66 procent van de kantoorpanden scoort lager dan energielabel C, of heeft überhaupt nog geen energielabel geregistreerd.

Echte winst: Meer productiviteit en lager ziekteverzuim

Jammer, want bedrijven hebben – naast de verplichting – ook profijt van verduurzaming. Uit onderzoek van het Economisch Instituut voor de Bouw blijkt dat tot een derde van de investeringskosten binnen afzienbare tijd terug kan worden verdiend.

Maar er is nog iets anders dat bedrijven echt over de streep kan trekken. In een duurzaam gebouw werkt het personeel namelijk harder en zijn ze minder vaak ziek. Het hogere werkcomfort doet de productiviteit met 10-15% stijgen, en het ziekteverzuim met 1,5 tot 2,5% dalen.

Snelle aanpak is noodzakelijk

In onze regio gaat het om duizenden kantoorgebouwen die – bij een strikte handhaving – op 1 januari 2023 gesloten zouden worden. Een doemscenario voor veel gebouweigenaren, huurders en investeerders.

Om op 1 januari 2023 te voldoen aan de eis voor minimaal een C-label is het belangrijk om nu te starten. Want je bent zo een jaar verder. Denk aan het inwinnen van advies, het zoeken naar een partner, aanvragen van subsidie en de uitvoering. Daarnaast: deze urgentie is voelbaar voor vele gebouweigenaren dus de agenda’s van leveranciers lopen vol.

Meerwaarde van Van Hout

Kijk, en daar zit het verschil. Want we zijn adviseurs én installateurs. Dat betekent dat we direct een stap verder zetten dan informeren. We kiezen voor quick wins zoals zonne-energie, adviseren toekomstgericht over investeren op natuurlijke momenten en zorgen zelfs voor financiering als dat wenselijk is. Zodat jij zorgeloos vooruit kunt kijken naar 1 januari 2023. 

Graag maken we een afspraak voor een persoonlijke kennismaking. Of vraag direct een offerte aan voor een energielabel.

Lees meer: Verplicht energielabel C: zo voorkom je boetes

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.