Nieuws

Hoe staat het ervoor met de energielabel C-verplichting voor kantoren?

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren minimaal energielabel C hebben, maar hoe staat het er eigenlijk voor met de energielabel C-verplichting? Vliegen de groene energielabels de deur uit of zijn kantooreigenaren hier nog helemaal niet mee bezig?

RVO zocht het uit en heeft een schatting gemaakt van het aantal label-C-plichtige kantoren en hun energielabels.

32% kantoorgebouwen voldoet aan eisen C-label

Op basis van schatting van RVO zijn er zo’n 96.000 gebouwen in Nederland met alleen een kantoorfunctie. Van deze 96.000 kantoren zijn er naar schatting 62.000 kantoren die moeten voldoen aan de label-C-verplichting.

44% van deze kantoren heeft een energielabel. Deze 44% wordt opgedeeld in 32% kantoorgebouwen die voldoen aan de minimale eisen met een groen energielabel van C of beter. De overige 12% met een energielabel heeft labelklasse D of slechter. In aantallen gaat het om zo’n 20.000 kantoren met een groen label (A t/m C) en 7.000 kantoren met een rood label (D t/m G).

56% van de kantoren heeft geen energielabel en voldoet dus ook niet aan de label C-verplichting.

Stijgende lijn

Vanaf 2016 steeg het aandeel label C-plichtige kantoren met een groen label elk jaar met gemiddeld 8 procent. Begin 2016 waren er nog 5.000 groene labels en inmiddels dus (bijna) 20.000. Dit is een positieve ontwikkeling die nog verder moet versnellen.

Snelle aanpak is noodzakelijk

In onze regio gaat het om duizenden kantoorgebouwen die – bij een strikte handhaving – op 1 januari 2023 gesloten zouden worden. Een doemscenario voor veel gebouweigenaren, huurders en investeerders.

Om op 1 januari 2023 te voldoen aan de eis voor minimaal een C-label is het belangrijk om nu te starten. Want je bent zo een jaar verder. Denk aan het inwinnen van advies, het zoeken naar een partner, aanvragen van subsidie en de uitvoering. Daarnaast: deze urgentie is voelbaar voor vele gebouweigenaren dus de agenda’s van leveranciers lopen vol.

Meerwaarde van Van Hout

Kijk, en daar zit het verschil. Want we zijn adviseurs én installateurs. Dat betekent dat we direct een stap verder zetten dan informeren. We kiezen voor quick wins zoals zonne-energie, adviseren toekomstgericht over investeren op natuurlijke momenten en zorgen zelfs voor financiering als dat wenselijk is. Zodat jij zorgeloos vooruit kunt kijken naar 1 januari 2023. 

Graag maken we een afspraak voor een persoonlijke kennismaking. Of vraag direct een offerte aan voor een energielabel.

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.