• Home
  • Nieuws
  • Boete voor verkoop gebouw zonder energielabel

Boete voor verkoop gebouw zonder energielabel

Het was de afgelopen maand meerdere keren in het nieuws: Den Haag beboet gebouweigenaren voor verkoop zonder energielabel. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) beboet 23 eigenaren van utiliteitsgebouwen wegens de verkoop van een gebouw zonder het verplichte energielabel. De hoogste boete bedroeg ruim 10.000 euro.

Van Hout is EPA-adviseur

Gebouwen moeten bij oplevering, verkoop en verhuur een geldig energielabel hebben. Het verplichten van energielabels draagt bij aan het verduurzamen van de gebouwenvoorraad. Officiële energielabels kunnen alleen worden opgemaakt na een gebouwinspectie door een gediplomeerd EPA-adviseur zoals Van Hout.

Meer informatie over een energielabel voor uw bedrijfspand of een vrijblijvende offerte aanvragen voor een energielabel?

“Een energielabel is verplicht, maar heeft ook voordelen. Bij de aanschaf of huur van een gebouw geeft een hoger energielabel vaak de doorslag voor de koper of huurder.” Jan van Hout, directeur Van Hout

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.