• Home
  • Nieuws
  • Column Jan van Hout: Energie laat de wereld draaien

Column Jan van Hout: Energie laat de wereld draaien

Tijdens de Vakbeurs Energie (6-8 oktober 2015) sprak Jan van Hout namens het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) over de focus van Van Hout adviseurs en installateurs op het begrip ‘duurzaam’. In onderstaand stuk zet hij de strekking van zijn verhaal nog eens verfrissend uiteen.

 

 

Energy makes world go round

ENERGY MAKES THE WORLD GO ROUND

Het blijft een bijzonder fenomeen. Ouders die een weekendje weg boeken met hun kind, kiezen niet voor een hotel naast de snelweg, waar uitlaatgassen de lucht beheersen. Liever gaan ze voor de frisse lucht aan de zee of in een groen vakantiepark. Ook al kost dat vaak fors meer. Maar als diezelfde ouders beslissen over een investering in hun woning, in mobiliteit of andere energieafhankelijke zaken, is kiezen voor minder CO2 niet meer zo vanzelfsprekend. Dan ineens lijkt schone lucht voor de volgende generatie toch niet zo belangrijk.

 

Praten over een duurzame samenleving kan iedereen inmiddels uitstekend, in alle lagen van de (beroeps)bevolking. Succesvol werken aan (en investeren in) een duurzame samenleving is bij significant minder mensen en bedrijven prioriteit. Ook niet bij veel bouwgerelateerde bedrijven. En dat terwijl de middelen en mogelijkheden voor iedereen bereikbaar zijn. De ontbrekende ingrediënten? Gebrek aan kennis, aan toewijding, aan doorzettingsvermogen. Precies de ingrediënten waar Van Hout als bedrijf groot mee is geworden. Vanaf 1936 hielpen mijn grootvader en vader bedrijven en consumenten met het maximaal gebruik maken van energie om te werken en wonen. Sinds 2007 zoek ik manieren om onze doelgroepen slimmer gebruik te laten maken van duurzaam opgewekte energie.

 

“En ondanks alle beren die men de weg op duwt zodra het gaat over investeren in klimaatverandering, werpt onze kruistocht vruchten af voor onze klanten. Voor ruim 141 miljoen euro aan vruchten, welteverstaan.”

 

Want CO2-reductie is niet alleen de enige zinnige manier om een duurzame toekomst veilig te stellen. CO2-reductie staat ook gelijk aan minder energieverbruik. En minder energieverbruik leidt ondubbelzinnig tot lagere energierekeningen, mits de juiste combinatie wordt gemaakt tussen mens, techniek en financiën. En mits wij allen, van politiek tot industrie tot bedrijfsleven en consument, inzien dat een duurzame toekomst van niemand anders afhangt dan van onszelf.

 

Money makes the world go round? Absoluut niet. De wereld draait op energie. En als het ons – Van Hout, onze partners en alle huidige en toekomstige klanten – lukt om die energie op verantwoorde, hernieuwbare wijze te benutten, zal die wereld nog oneindig veel generaties meegaan.

 

Knop vd Hout 16 web

 

Met vriendelijke groet,

Jan van Hout

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.