1 Miljard extra voor subsidie SDE+

Knipsel

Met de subsidieregeling SDE+ wekken we zoveel mogelijk duurzame energie op tegen zo laag mogelijke kosten. De aanvraag voor subsidie, en daarmee de ontwikkeling van hernieuwbare energie in Nederland, verloopt zo goed dat het kabinet 1 miljard euro extra subsidie beschikbaar stelt. In 2016 is daarmee in totaal 9 miljard euro subsidie beschikbaar voor projecten binnen de regeling SDE+.

9 Miljard subsidie voor duurzame energie

Voor 2016 heeft Minister Kamp nu 9 miljard euro beschikbaar gesteld om duurzame energieproductie door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen, windmolens of biomassaketels te bevorderen. Dit enorme bedrag komt uit de pot SDE+ (Stimulering Duurzame Energieproductie). De subsidieaanvraag voor biomassa, geothermie, water, wind, zon-thermisch en zon-PV geldt voor het midden- en kleinbedrijf, bedrijven, instellingen en non-profit organisaties. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ziet toe op de juiste toekenningen.

SDE+ subsidie: ook voor u!

22 maart 2016 hebben wij de maximale subsidieaanvraag voor onze klanten eruit gedaan. Dankzij de kennis en ervaring van Van Hout vergroot uw kans op een succesvolle SDE+ beschikking. Wij helpen met een goed onderbouwde projectomschrijving inclusief gedetailleerde haalbaarheidsstudie en het verkrijgen van de benodigde vergunningen.

De tweede ronde voor aanvraag van SDE+ subsidie loopt van 30 augustus tot en met 29 september. Stel de aanvraag niet uit, neem vandaag nog contact op met Van Hout.

Minminister Kampister Kamp van Economische Zaken

“Het is goed om te merken dat men uit alle hoeken van de samenleving een bijdrage wil leveren aan deze energietransitie. Van MKB’ers tot lokale energiecoöperaties, van agrariërs tot industriebedrijven. Door nu subsidie eerder beschikbaar te stellen, kunnen meer projecten doorgang vinden en zetten we een belangrijke stap richting het doel van 16% hernieuwbare energie in 2023.”

Voor iedereen die duurzaam wil investeren in energieproductie, zetten we de 5 belangrijkste weetjes op een rij.

Wilt u het hele artikel van de RVO lezen? 

Hulp bij uw SDE+ subsidie aanvraag?

Heeft u interesse, neem direct contact op met Van Hout. We laten graag zien wat de subsidiemogelijkheden voor u zijn.

Bel Van Hout: 040 253 23 52 of gebruik dit formulier.

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.