legionellabeheersing

De legionellabacterie heeft de laatste jaren regelmatig onrust veroorzaakt. De bacterie bevindt zich in minuscule vochtdruppels die ontstaan na verneveling bij douches, tapkranen, hogedrukreiniging, luchtbevochtigers en koeltorens. De bacterie kan zeer gevaarlijk zijn als deze wordt ingeademd en diep in de longen terecht komt. Van Hout is actief in legionellabeheersing.

Legionellabeheersing: risico analyse

De Nederlandse overheid verplicht bedrijven en instellingen om de risico’s op groei van legionella te beheersen. Van Hout zorgt voor een gezonde leefomgeving. Legionellabeheersing is daarvan een belangrijk onderdeel. Onze aanpak start met een risico analyse. Hoe loopt het (drinkwater) leidingnetwerk? Op welke plaatsen zijn er tappunten? Zijn er punten waar het water blijft stilstaan? Zijn delen van het leidingnetwerk slecht geïsoleerd? Kortom: wat zijn de risico’s op ontwikkeling van de legionellabacterie?

Legionellabeheersing: beheersplan

Omdat wet- en regelgeving over legionellabeheersing vaak jaarlijks verandert, is een risico analyse niet voldoende. Aanvullend op het onderzoek, stelt Van hout een beheersplan op. In een legionella beheersplan worden de risico’s en de mogelijkheid om deze te beheersen beschreven. Denk aan he spoelen van de leidingen op vaste tijdstippen.

Legionellabeheersing: onderhoud en logboek

Voor de uitvoering van de beheersmaatregelen wordt (intern) een verantwoordelijke persoon aangesteld. Hij noteert alle acties en een logboek. Onze experts ondersteunen bij het bewaken van alle uitganspunten op het gebied van legionellabeheersing. Ook voor monstername en eventueel nader onderzoek is Van Hout een gekwalificeerd partner.

Van Hout brengt samenhang

De verantwoordelijkheid voor legionellabeheersing ligt bij de eigenaar/beheerder van de woning of het gebouw. Van Hout is adviseur en installateur op het gebied van legionellabeheersing. Als onze experts legionellabeheersing uitvoeren, voldoet u gegarandeerd aan de meest recente wettelijke eisen. Neem contact met ons op of vul het contactformulier in.

Onze geheimen in uw mailbox?
Meld u aan voor de nieuwsbrief!
Van Hout nieuwsbrief
direct aanmelden
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.