De verduurzamingsreis

Eenvoudig en doeltreffend verduurzamen

Wij begeleiden onze klanten bij het maken van de juiste duurzame keuzes. Wij bieden een stapsgewijze en ontzorgende aanpak voor doeltreffende verduurzaming van utiliteitsgebouwen.

Plan een gratis intake

Een complete, stapsgewijze en data-gedreven aanpak

Duurzame ambities realiseren, energiekosten terugdringen of voorsorteren op steeds striktere wet- en regelgeving? Wellicht overweeg je een warmtepomp, zonnepanelen of andere maatregelen. Maar zijn dat wel de beste oplossingen om je doelen te behalen? Wij zien de maatregelen liever eerst in een groter geheel om vervolgens planmatig en doeltreffend met verduurzamen aan de slag te gaan.

Wij passen een stapsgewijze, slimme (datagedreven) en ontzorgende aanpak toe voor de verduurzaming van utiliteitsgebouwen. Met deze efficiënte procesmatige aanpak verkorten we de doorlooptijden voor advies, ontwikkeling, realisatie en monitoring en zorgen we ervoor dat verduurzaming effectiever en tegen lagere kosten verloopt. Dat is de //BespaarSamen methodiek.

Klanten die we hebben geholpen

Voordelen van onze aanpak

Direct 15% besparen
Direct 15% besparen

Al voor je investeert in verduurzamingsmaatregelen, bespaar je door slim energiemanagement

Overzichtelijk
Overzichtelijk

Door de stapsgewijze en onderbouwde aanpak wordt verduurzamen heel overzichtelijk

Meerjarenplanning
Meerjarenplanning

Niet alles kan direct, met onze aanpak weet je nu wat je de komende jaren gaan doen

Snel en efficient
Snel en efficient

Met bewezen methodieken, tools en dashboards heb je een verduurzamings-plan in slechts enkele weken

Verduurzamen in 6 stappen: Onze aanpak

Verduurzamen in 6 stappen: Onze aanpak

1. Monitoren & benchmarken

We starten de verduurzamingsreis met het in kaart brengen van de status quo. Op basis van het werkelijke energieverbruik en energielabel stellen we in een online portaal een energiekompas op. Hiermee krijg je direct inzicht in de prestaties van het gebouw. Ook kun je meerdere gebouwen in je portfolio benchmarken. Zo krijg je eenvoudig inzicht in een prioriteringsvolgorde.

2. Direct besparen

Om direct te besparen bekijken we jouw real time energiegegevens. We analyseren de data van de slimme meter en indien nodig vullen we de data aan met onze ventalitatiemeter. Op basis van deze informatie kijken waar we energie kunnen besparen. Slim energiemanagement noemen we dat. We adviseren jouw monteurs, of komen bij je langs om aan de knoppen te draaien. Zo bespaar je morgen al energie.

3. Plannen & begroten

Met onze datagedreven software stellen we een digitale tweeling van het gebouw op waarmee we op basis van slimme algoritmes en erkende rekenregels snel kunnen simuleren wat de meest rendabele mix van maatregelen is om een gebouw integraal te verduurzamen naar verschillende doelstellingen. Ieder scenario bevat een duidelijk toelichting van de maatregelen, het resulterend energielabel, de prestaties en de financiën. Zo kun jij gemakkelijk verschillende scenario’s tegen elkaar afwegen en kies je de beste verduurzamingsstrategie voor jouw vastgoed.

4. Financieren

We duiken dieper in de financiering van de gekozen verduurzamingsstrategie. We informeren je over de verschillende opties en spreken dit samen tot in de details door. Op basis van deze informatie kun jij de keuze maken voor een optimale financieringsmix.

5. Contracteren & realiseren

Wanneer we weten wat we gaan doen, kunnen we een planning opstellen en afspraken maken over prestaties. Zo weet je precies wanneer je de maatregelen gaat uitvoeren, wat het je gaat opleveren en ben je verzekerd van uitvoeringscapaciteit. En wij kunnen onze beschikbare capaciteit doelmatiger en efficiënter inzetten waardoor er ruimte ontstaat om te investeren in opleiding, training en standaardisatie zodat we de kosten voor jou kunnen verlagen.

6. Monitoren & optimaliseren

We monitoren de resultaten van de doorgevoerde maatregelen om helder inzicht te kunnen geven op de resultaten. Zo heb je niet alleen gemakkelijk de benodigde rapportages voorhanden, maar kunnen we ook direct reageren op wat we zien. Met doelmatig beheer en onderhoud borgen we optimale prestaties over de komende jaren.

100+ gebouwen verduurzaamd waaronder:

De Witte Dame
TU/e Atlas onderwijsgebouw
Fort isabella
Zorgappartementen Don Bosco
Wordt jouw gebouw de volgende?

Ontdek hoe wij kunnen helpen

Plan een vrijblijvende intake met onze projectmanager

Laat je gegevens achter en we bellen je terug

Of spreek direct met onze projectmanager
Ricky Kranen
(040) 253 23 52
Ricky Kranen
Projectmanager duurzaamheid
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.