Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA)

Bent u eigenaar van maatschappelijk vastgoed zoals scholen, overheidsgebouwen, zorginstellingen of rijksmonumenten? De nieuwe Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet in de kosten om te verduurzamen.

De subsidie is 30% van de totale projectkosten met een maximum van €2.500.000.

Doelgroep

U valt binnen de doelgroep van DUMAVA als uw vastgoed in Nederland staat en eigendom is van een maatschappelijke instelling binnen de sectoren:

  • Decentrale overheid, zoals een gebouw met een publieke functie dat eigendom is van de gemeente, provincie of waterschap;
  • Onderwijs, zoals gebouwen van een basisschool, middelbare school, universiteit, mbo- of hbo-instelling;
  • Zorg, zoals een ziekenhuis, verpleeg- of verzorgingshuis. U moet hiervoor een SBI-code hebben die staat op de lijst ‘SBI-codes DUMAVA’;
  • Cultuur, zoals een poppodium, kunstcollectief of theater. Het hebben van een Culturele ANBI-status is een vereiste;
  • Rijksmonument dat geen woonhuis is, zoals een museum waarvan het gebouw is ingeschreven in het rijksmonumentenregister;
  • Religieuze instellingen, zoals een moskee of een kerk. U moet hiervoor een SBI-code hebben die staat op de lijst ‘SBI-codes DUMAVA’;
  • Overige gebouwen met een publieksfunctie, zoals een stichting, vereniging, peuterspeelzaal, buurthuis of gemeenschapscentrum. U moet hiervoor een SBI-code hebben die staat op de lijst ‘SBI-codes DUMAVA’.

Opening subsidie vanaf 2024

De subsidie is helaas voor dit jaar tijdelijk gesloten, maar gaat begin januari 2024 weer open voor aanvragen. Momenteel wordt er door de regering nog verder onderzocht of deze datum niet naar voren gehaald kan worden. Omdat er voor de subsidie een zeer grote belangstelling is, is het raadzaam om u tijdig voor te bereiden voor de indiening.  

Wat kunnen wij bij Van Hout voor u betekenen?

Om in aanmerking te komen voor de subsidie dient er o.a. een energielabel, energieadvies of maatwerkadvies van het pand te worden gemaakt, die u bij de indiening dient aan te leveren.  

Deze stukken kunnen wij bij Van Hout prefect voor u verzorgen. Met het maatwerkadvies krijgt u eveneens een goed inzicht wat de huidige stand van het pand is, wat de benodigde maatregelen en scenario’s zijn met de bijbehorende gevraagde investeringen.

Extra voordeel: Bij de overheid kunt u eveneens subsidie krijgen voor het energielabel, energieadvies en maatwerkadvies indien u de toekenning krijgt. De subsidies bedragen 50% van de kosten.

Kijk voor meer informatie op https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/dumava

Project “ RCG ‘t Rijks’ in Bergen op Zoom, waarbij we het energielabel en verduurzamingsadvies, hebben verzorgd.

Benieuwd naar úw fiscaalvoordeel?
Wij rekenen het uit
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.