Onderhoud brandstofleidingen

Brandstoftoevoerleidingen dienen bij ingebruikname en vervolgens periodiek geïnspecteerd te worden. In het Activiteitenbesluit maken ze deel uit van de inspectieverplichting. Bij aardgas als brandstof betreft het de leiding van het leverpunt van de gasleverancier (de gasmeter) tot de verwarmings- of stookinstallatie.

Dit is eveneens het geval bij propaan, butaan of mengsels als brandstof. In geval van olie als brandstof betreft het de leiding (of leidingen bij een tweepijpsysteem) van reservoir tot de verwarmings- of stookinstallatie.

Wettelijke inspecties brandstoftoevoerleidingen

Daar elk leidingsysteem voor de toevoer van brandstof uniek is, is het van belang dat de brandstoftoevoerleidingen worden gecontroleerd tijdens het ontwerp, bij de aanleg en in de fase van ingebruikname.

Periodieke inspectie

Bij de periodieke inspectie aan brandstoftoevoerleidingen wordt beoordeeld of een leiding met toebehoren nog in een zodanige staat verkeert, dat deze aan de geldende eisen inzake veiligheid en milieu voldoet.

Frequentie inspectie brandstofleidingen

De frequentie van de inspecties is afhankelijk van het type brandstof, het afvoersysteem en de installatie. Wilt u weten welke inspecties en keuringen van toepassing zijn voor uw installatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Onderhoud brandstofleidingen: kies voor rendement

De overheid schrijft voor dat inspecties (keuringen) aan brandstofleidingen moeten worden uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf. Zo wordt aangetoond dat een stookinstallatie optimaal, veilig en milieuvriendelijk functioneert.

Van Hout biedt diverse soorten onderhoud voor uw brandstofleidingen. Neem contact op met Van Hout voor meer informatie over het best passende onderhoud.

Meer comfort, lagere kosten?
Sluit een flexibel onderhoudscontract
 
banner-support
lees meer
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.