Nieuws

Nieuwbouw en verbouw voor Severinus

Severinus is een zorgorganisatie in Veldhoven. Cliënten wonen in geschakelde tweekappers met vijf of zes huisgenoten samen. De woningen van cliënten zijn in het straatbeeld verweven.

We kennen elkaar

De bestaande huizen in wijken De Berkt in Oerle en Akkereind in Zeelst waren toe aan een grondige upgrade én Severinus wilde nieuwe huizen gaan bouwen. Omdat Van Hout al ruim 15 jaar aan Severinus verbonden is als één van de installateurs, kennen we de organisatie en veel van de cliënten. Daarom was het fantastisch om mee te werken aan deze klus.

Van Hout kan snel schakelen

Judit Delnoij, hoofd Facilitair bij Severinus, vertelt waarom het prettig is dat Van Hout bij dit project betrokken is: “Voor ons staat de zorg voor cliënten altijd op de eerste plaats. Van Hout kan snel schakelen. Als een cliënt verhuist en individuele aanpassingen nodig zijn voor de nieuwe bewoner, staan ze direct voor ons klaar. De monteurs zijn betrokken en het contact met onze zorgverleners is laagdrempelig. Ja, wij ervaren het contact met Van Hout heel positief.”

Leuk als bewoners meekijken

Roy Willems, projectleider Van Hout is zichtbaar blij met dit compliment: “Er is veel contact met de zorgverleners. We weten dat we niet ver vooruit kunnen plannen en flexibel moeten zijn. Dat is geen enkel probleem. We hebben een aantal vaste monteurs die werken bij Severinus. Zij maken graag een praatje met de bewoners en als ze mee willen kijken tijdens het werk is dat geen probleem. Sterker nog: we vinden het leuk!”

Minutieuze planning

Roy legt uit dat een verbouwing best heftig is voor de bewoners: “Cliënten die wonen in wijk De Berkt krijgen individuele sanitaire voorzieningen. Zij verhuizen tijdelijk naar een logeerhuis. Het is belangrijk dat mensen zo snel mogelijk weer terug kunnen naar hun vertrouwde thuis. Daarom is de planning vooraf minutieus afgestemd met Severinus.”

Samenwerken

Judit: “We doen het samen. Alle werkzaamheden bespreekt Van Hout met onze coördinatoren Huisvesting. Zij maken de planning en zorgen dat de huismeesters op de hoogte zijn. Er is veel contact tussen de planners bij Severinus en Van Hout. Dat is ook nodig want de zorgvraag van onze cliënten staat altijd centraal.”

Toekomstgericht wonen

Van Hout denkt actief mee over levensduur en toekomstbestendig wonen. Zo installeren we in elke woning vloerverwarming en vloerkoeling door aardwarmte en topkoeling door luchtbehandeling. Voor cliënten betekent dit een hoog comfort, voor Severinus betekent dit meer rendement en een lagere CO2-uitstoot.

De verbouwingen en nieuwbouw van de groepswoning in De Berkt is klaar. Daarna startte de verbouwing van de groepswoningen in Akkereind in Zeelst, gevolgd door de verbouwing van dagbestedingscentrum Ark 9 (oplevering eind 2019).

We staan direct klaar

Ook als er individuele aanpassingen nodig zijn voor een bewoner, staan we als huisinstallateur direct klaar. Denk bijvoorbeeld aan een wastafel plaatsen, vervangen van de boiler of ketel en interne verbouwingen.

Graag vertel ik je meer
Mail naar Richard Bel 040 253 23 52
Duurzaam doen we samen
Doe mee!
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.