Nieuws

Nieuwbouw en verbouw van groepswoningen Severinus

Je huis wordt je thuis wanneer je het deelt met anderen

Severinus is een zorgorganisatie in Veldhoven. Cliënten wonen in geschakelde tweekappers met vijf of zes huisgenoten samen. Eind jaren negentig werkte Van Hout in bouwteam aan woningen in twee bijzondere wijken in Veldhoven: De Berkt in Oerle en Akkereind in Zeelst. Deze wijken zijn zo ontworpen dat de woningen van cliënten in het straatbeeld zijn verweven.

We kennen elkaar

De bestaande huizen zijn toe aan een grondige upgrade én Severinus wil nieuwe huizen gaan bouwen. Omdat Van Hout al bijna 15 jaar aan Severinus verbonden is als één van de installateurs, kennen we de organisatie en veel van de cliënten. Daarom vinden we het fantastisch om mee te werken aan deze klus.

Van Hout kan snel schakelen

Judit Delnoij, hoofd Facilitair bij Severinus, vertelt waarom het prettig is dat Van Hout bij dit project betrokken blijft: “Voor ons staat de zorg voor cliënten altijd op de eerste plaats. Van Hout kan snel schakelen. Als een cliënt verhuist en individuele aanpassingen nodig zijn voor de nieuwe bewoner, staan ze direct voor ons klaar. De monteurs zijn betrokken en het contact met onze zorgverleners is laagdrempelig. Ja, wij ervaren het contact met Van Hout heel positief.”

Leuk als bewoners meekijken

Roy Willems, projectleider Van Hout is zichtbaar blij met dit compliment: “Er is veel contact met de zorgverleners. We weten dat we niet ver vooruit kunnen plannen en flexibel moeten zijn. Dat is geen enkel probleem. We hebben een aantal vaste monteurs die werken bij Severinus. Zij maken graag een praatje met de bewoners en als ze mee willen kijken tijdens het werk is dat geen probleem. Sterker nog: we vinden het leuk!”

Minutieuze planning

Roy legt uit dat de verbouwing best heftig is voor de bewoners: “Cliënten die wonen in wijk De Berkt krijgen steeds vaker individuele sanitaire voorzieningen. Zij verhuizen tijdelijk naar een logeerhuis. Het is belangrijk dat mensen zo snel mogelijk weer terug kunnen naar hun vertrouwde thuis. Daarom is de planning vooraf minutieus afgestemd met Severinus.”

Samenwerken

Judit: “We doen het samen. Alle werkzaamheden bespreekt Van Hout met onze coördinatoren Huisvesting. Zij maken de planning en zorgen dat de huismeesters op de hoogte zijn. Er is veel contact tussen de planners bij Severinus en Van Hout. Dat is ook nodig want de zorgvraag van onze cliënten staat altijd centraal.”

Toekomstgericht wonen

De nieuwbouw in De Berkt start dit voorjaar. De wens voor een eigen badkamer is uiteraard in de plannen meegenomen. Van Hout denkt ook actief mee over levensduur en toekomstbestendig wonen.

Zo installeren we vloerverwarming en vloerkoeling door aardwarmte in combinatie met topkoeling door luchtbehandeling in elke woning. Voor cliënten betekent dit een hoog comfort, voor Severinus betekent dit meer rendement en een lagere CO2-uitstoot.

Eind 2017 is de oplevering van de verbouwingen en nieuwbouw van de groepswoning in De Berkt. Daarna zijn er plannen om het verbouwen van de groepswoningen in Akkereind in Zeelst op te pakken. Natuurlijk hopen we ook mee te werken aan deze verbouwing!

Meer weten over onze duurzame installatie oplossingen voor de zorg? Neem contact op met Van Hout.

Meer comfort, lagere kosten?
Sluit een flexibel onderhoudscontract
 
banner-support
lees meer
Hoe duurzaam wilt u zijn?
Begin met besparen
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.