Team HR

Carlijn en Lieve vormen samen team HR. De werkzaamheden van deze afdeling zijn verweven door de hele organisatie. Van het aantrekken, selecteren, belonen, beoordelen en opleiden van medewerkers tot toezicht op de organisatorische cultuur en naleving van arbeidsvoorschriften en -wetgeving.

Carlijn is HR-adviseur en Lieve is HR-medewerker. Zij vertellen over hun werk(plezier) op een eigen originele manier.

Carlijn: Ik vind het echt heel leuk dat we nu met z’n tweeën zijn. Had je dat zelf verwacht toen je hier met je stage begon?

Lieve: Niet verwacht, maar stiekem wel gehoopt. Het is toch afwachten waar je terecht komt. Ik heb jaren in de horeca gewerkt en dat is toch wel andere koek. Maar het bevalt ontzettend goed: het werk, de mensen en de omgeving. Ik voelde me meteen thuis en iedereen is erg aardig.

Waarom heb jij eigenlijk gekozen voor Van Hout?

Carlijn: Hiervoor werkte ik in een bedrijf waar HR al helemaal op de kaart stond. Daarnaast was er weinig ruimte voor vernieuwing. Bij Van Hout ben ik echt aan het bouwen. Ik ben echt met nieuwe dingen bezig zoals HR-beleid maken, processen inrichten… Maar ik kwam er ook al gauw achter dat het best veel was voor één persoon. En toen kwam jij!

Lieve: Ja, ik ben blij dat ik hier gesolliciteerd heb voor een stage. Wat je zegt over bezig zijn met nieuwe dingen, dat herken ik wel. Dat vind ik ook erg leuk. Misschien dat het daarom ook zo goed werkt als team. We zien allebei overal mogelijkheden en kansen. Het is de kunst om niet alles tegelijk aan te pakken en dingen ook af te maken.

Carlijn: Ja, daar zit voor ons allebei een leerpunt. In ons enthousiasme verliezen we soms de details een beetje uit het oog. Wat dat betreft ben ik blij dat ik aan jou een deel van het werk kan overdragen. Het lukt jou beter om je werk eerst af te ronden voor je met wat anders begint. Ook daarin vullen we elkaar goed aan.

Lieve: Klopt. Ik denk dat onze manier van communiceren daarin ook helpt. We zijn allebei vrij direct, draaien niet om de hete brei heen en trekken op tijd aan de bel als iets niet lukt.

Carlijn: Ik vind ik het leuk, de cultuur die we hier hebben. We zeggen wel eens ‘work hard, play hard’. Oftewel: we werken hard, maar er is ook genoeg tijd voor een geintje.

Voorlopig zijn we nog niet klaar, er is nog zoveel te doen. We hebben een aantal onderwerpen hoog op de agenda, zoals de vitaliteit en het werkplezier van medewerkers. Want ook als je ouder wordt, wil je fijn én gezond blijven werken. Via de Van Hout Academy ligt de focus op opleiding. We werken hiermee aan de ontwikkeling van vaardigheden en competenties bij onze collega’s.  

Een tweede speerpunt is het ontwikkelen van leiderschap binnen de organisatie. We willen de betrokkenheid onder medewerkers vergroten. De rol van leidinggevenden is daarin cruciaal. Vanuit HR faciliteren we dit en coachen we onze leidinggevenden in het beter maken van hun teams.

Bekijk onze vacatures, lees meer over Van Hout als werkgever of over de Van Hout Academy.

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.