Lean bouwen

Lean Bouwen is een moderne term voor iets dat bij ons eigenlijk al decennia lang in de genen zit. In de kern draait Lean Bouwen om het maximaliseren van toegevoegde waarde voor opdrachtgevers. De belangrijkste instrumenten zijn klantgericht samenwerken en eliminatie van verspilling. Simpel gezegd: voor Van Hout is Lean Bouwen een beproefde rendementsversneller. We gaan – samen met u en andere specialisten – gestructureerd op zoek naar de allerbeste oplossing die binnen een project mogelijk is. En streven altijd naar een efficiënte inzet van uren, materialen en middelen.

Lean Bouwen: supply chain management à la Van Hout

Lean draait om presteren. Het gaat echter niet om de prestaties van het individu, maar om het vermogen als team en organisatie te functioneren. Eigenlijk is het supply chain management in optima forma. Als ketenregisseur is het ons doel de juiste partijen bij elkaar te brengen en ieders kennis te benutten, zodat we samen een ijzersterke oplossing realiseren. De truc is om daarbij de klantwens continu centraal te stellen. Alleen zo creëer je maximale toegevoegde waarde tegen minimale inspanning: de kwaliteit stijgt en de kosten dalen, met een hoger rendement als resultaat.

Waarom Lean Bouwen werkt

Lean Bouwen is niet alleen dé manier om toegevoegde waarde te bieden aan onze opdrachtgevers. Het is ook een prettige rendementsversneller voor onze organisatie. Door te vertrouwen op het zelflerende vermogen van onze mensen en ruimte te bieden aan individuele initiatieven, stijgt het plezier dat binnen Van Hout wordt beleefd. Door continu training, opleiding en coaching te bieden volgens het lean principe, houden we elkaar scherp en bij de tijd. En dat merken zowel partners en opdrachtgevers als onszelf. Iedere kostenbesparing wordt gezien als persoonlijke overwinning, het verkorten van de doorlooptijd is welhaast een sport. En afspraken nakomen wordt voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Hoe kun je anders doelstellingen overtreffen?
Lean Bouwen geeft dus in de eerste plaats een goed gevoel. Betrokkenen worden daardoor proactief en teamgericht, wat leidt tot betere prestaties. We zijn dan ook trots op de resultaten die we behalen tijdens nieuwbouw- en renovatieprojecten:

  • 97% tijdig opgeleverd
  • 10-40% kortere bouwtijd
  • Significante kostenbesparingen

Over Lean

Lean is een filosofie die zich richt op het creëren van meerwaarde en het elimineren van verspilling in werkprocessen. De oorsprong ligt in de Japanse autoindustrie: de fabrikant Toyota heeft daar het ‘lean manufacturing’-proces ontwikkeld. Door zoveel mogelijk waardeverlagende activiteiten uit het productieproces te halen – met de vraag ‘wat voegt het toe voor de klant?’ als leidraad – heeft de autoproducent het bedrijfsresultaat enorme verbeterd.

Lean Bouwen en de Van Hout Garantie

Lean Bouwen resulteert in strakke ontwerp- en realisatieprocessen, waarin wij zeer accurate voorspellingen kunnen doen over doorlooptijd, kosten en opbrengst. Mede hierdoor kunnen wij opdrachtgevers de Van Hout Garantie bieden. Als gebouweigenaar bent u met de VHG verzekerd van hoog comfort en lage kosten, gedurende een vastgestelde periode. Vallen de kosten hoger uit, dan compenseert Van Hout het verschil. Dat durven wij zwart-op-wit te garanderen.

Wilt u weten wat Lean Bouwen kan betekenen voor uw bedrijf? Neem contact met ons op voor een nadere kennismaking.

Meer rendementsversnellers ontdekken? Lees ook eens over BIM binnen Van Hout.

Onze geheimen in uw mailbox?
Meld u aan voor de nieuwsbrief!
Van Hout nieuwsbrief
direct aanmelden
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.