• Home
  • Nieuws
  • Labelverplichting kantoren definitief

Labelverplichting kantoren definitief

Vandaag is het zover: de wetgeving rondom de minimale eis van energielabel C voor kantoorpanden is rond. Het is vanaf 1 januari 2023 verboden om een kantoorgebouw in gebruik te nemen of te gebruiken zonder een geldig energielabel C of hoger. Lees de publicatie in de Staatscourant. Ieder kantoor groter dan 100m2 moet in 2023 minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een Energie-Index van 1,3 of beter.

Labelverplichting kantoren

De nieuwe wetgeving is duidelijk: minimaal energielabel C is verplicht en zonder een geldig energielabel is het verboden… De wetgeving vertelt ook over de uitvoering van de regels, de naleving en de handhaving daarvan. De wetgeving geldt bij verkoop én verhuur van uw pand. Voldoet uw pand in 2023 niet aan de eisen, dan mag het niet meer als kantoor gebruikt worden.

energielabel c kantoren

Check uw energielabel

Heeft u de kennis en kunde in huis om te onderzoeken of u aan deze eis voldoet? Of welke stappen u het snelste, goedkoopste en slimste naar het vereiste energielabel voor uw kantoor of bedrijfspand brengen?

  • Uw pand heeft energielabel A t/m C? Uw kantoor voldoet aan de norm voor 2023. Met het oog op de toekomst is het verstandig om energiebesparende maatregelen te onderzoeken. Er zijn meerdere fiscale regelingen en subsidies die u ondersteunen zoals de EIA, ISDE en SDE+.
  • Uw pand heeft een energielabel D t/m G? Vraag een maatwerkadvies aan en ontdek hoe uw pand direct de stap maakt naar energielabel A of B.
  • Uw pand heeft geen label? Start met een labelberekening. Bij Van Hout heeft u een energielabel voor uw kantoor of bedrijfspand vanaf € 425.

Veelgestelde vragen

Vragen over Energielabel C? Benieuwd naar hoe andere kantooreigenaren de sprong naar energielabel C hebben gemaakt? Bij Van Hout ligt de focus op structurele energiebesparing en CO2-reductie, tegen een zo laag mogelijke investering. Neem vrijblijvend contact op voor een goed gesprek!

Lees meer over een duurzaam advies van Van Hout.

Lees meer over een energielabel voor uw bedrijfspand, winkel of kantoor.

Duurzaam doen we samen
Doe mee!
Benieuwd wat u kunt besparen?
Vraag de rendementsscan aan!
Van Hout rendementsscan
direct aanvragen IN 1 MINUUT GEREGELD
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.