• Home
  • Nieuws
  • Een huis met zonnepanelen, is een aantrekkelijk huis

Een huis met zonnepanelen, is een aantrekkelijk huis

44 procent van de Nederlanders koopt liever een huis met zonnepanelen dan een huis zonder panelen. Een op de drie wil hiervoor best meer betalen, gemiddeld 4.000 euro. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van Natuur & Milieu. 46 procent van de ondervraagden denkt dat de waarde van een huis stijgt als er zonnepanelen op het dak worden geïnstalleerd. Een derde van hen schat de stijging op € 5.000.

‘Zonnepanelen verdienen zich dubbel terug. Eigen zonnestroom is goedkoper dan stroom van je energiebedrijf. En potentiële kopers zijn ook nog eens bereid meer te betalen voor jouw huis met zonnepanelen,’ aldus Natuur & Milieu.

Bron: Vereniging Eigen Huis

Investeren zonder subsidie loont!

De subsidiepot via de overheid is inmiddels leeg. Maar let op, met de huidige zonnepaneelprijzen en stroomprijzen is de aanschaf van zonnepanelen zonder subsidie ook zeker nog steeds een meer dan rendabele investering. Daarnaast hebben een aantal gemeentes nog steeds subsidieregelingen voorhanden om woningen te verduurzamen.

Het volgende voorbeeld laat zien dat ook zonder subsidie zonnepanelen een goede investering zijn. Investeert u zonder subsidie in een set van 16 zonnepanelen à 230 Wp dan:

  • is de terugverdientijd maar 6,7 jaar en met subsidie is dit 6 jaar
  • ligt het rendement maar liefst op 6,6% en met subsidie op 7,2%
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.