Binnenkijken bij SpaOne

“Je zult je vast afvragen; is dit over 2 maanden open? Maar de aannemer heeft me toegezegd dat het half februari opgeleverd wordt”, vertelt André Meerhoff, samen met Twan Veraa de initiatiefnemers achter het wellnesscentrum.

Het moet het grootste wellnesscentrum van de regio worden: SpaOne, op de grens tussen Oosterhout en Breda. Er wordt met man en macht gewerkt aan SpaOne, in het groene hart aan de Salesdreef. Vierduizend vierkante meter aan wellnesscomplex. Doelgroep: bovenregionaal. ,,Dit was de laatste blinde vlek van Nederland op saunagebied”, aldus Meerhoff.

Hij en compagnon Twan Veraa gelden als autoriteiten op saunagebied. Ze bouwden onder andere wellnesscentra in Tilburg, Goirle en SpaSereen in Maarsseveen. ,,We gaan hier zeker niet voor een huis- tuin- en keukensauna. Wat wij hier doen is uniek in de saunawereld.”

Binnenkijken bij SpaOne. Hieronder komt het zwembad.

Binnenkijken bij SpaOne. Hieronder komt het zwembad. © Pix4Profs/René Schotanus

Vier delen

Lopend door het pand blijkt dat het pand grofweg is verdeeld in vier gedeelten: een plek waar je kunt loungen, zitten en/of eten. Een ‘nat’ gedeelte, met sauna’s en baden. Je vindt er een Noorse sauna, dat uit één blok hout gemaakt wordt. Een himalaya zoutsteengrot. Een caldarium. Een Turkse sauna in de Oosterse sferen. Een Japanse sauna die boven het water hangt. Rasul… Een kleine reis om de wereld, zo het lijkt.

Als derde ‘gedeelte’: alles voor beauty en massage, met Turkse hamam. En de vierde, volgens Meerhoff ook uniek voor de saunawereld: “Voor de mentale gezondheid: een mindfulnessstudio, waar je bij een digitale zenmaster je hoofd leeg kan maken.” Daarbuiten: een zoutnevelcabine en een klankschalenstudio.

Buiten komt er een grote zwemvijver met ligbedden. Omringd door groen, waar bijna alle ruimtes in het complex met de grote raampartijen op uitkijken.

Gigantisch

“Met alles wat ze doen willen we de eerste zijn, voor de muziek uitlopen”, vertelt Meerhoff. ,,Ja, het gebouw is huge, maar door de indeling met verschillende hoogtes, trappen, vides en ruimtes is het toch intiem. Overal in het pand vind je verrassingen, iets dat je niet had verwacht. Je mag hier best een beetje verdwalen.”

Hier beneden komt het zwembad, waar je van licht, naar donker, weer naar het licht zwemt. Hier rechts het mindfulnessgedeelte.

Milieu

Het is het achtste wellnesscomplex die Veraa en Meerhoff samen neerzetten. Het meest trots zijn ze op de groenverklaring die SpaOne kreeg van het Rijk. Van Hout is bij dit project als adviseur en als installateur betrokken.

“Helemaal energieneutraal is het niet, maar we hebben er wel alles aan gedaan de CO2-uitstoot te beperken. Op het dak ligt 1200 vierkante meter aan zonnepanelen, we hebben onze eigen krachtcentrale, palletbranders in de kelder, die hun eigen elektriciteit maken. We zijn echt de eerste in onze branche. Sauna’s zijn energievreters. Dat op fossiele brandstoffen doen, dat kan je niet maken in deze tijd, vonden wij. Zo willen we aan de buitenwereld laten merken dat het ook zo kan.”

Er wordt keihard gewerkt om SpaOne af te maken. Hierbeneden komt het zwembad, op de verdieping erboven huist straks de beauty- en massage-afdeling.

Bekijk de bijzondere film over SpaOne

Lees het artikel in BNde Stem 

Benieuwd naar úw fiscaalvoordeel?
Wij rekenen het uit
De geheimen achter ons succes
Gratis whitepaper
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.