Sportsubsidie (EDS)

Dat er nog veel te winnen is op het gebied van energiebesparing bij sportclubs, ziet de Nederlandse overheid ook. Daarom is er de Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS). Sportverenigingen en -stichtingen kunnen (met hulp) investeren in energiebesparing en toepassing van duurzame energie voor hun sportaccommodaties. Voor sportclubs een mooie kans om de exploitatiekosten in de hand te houden, zodat de hoogte van contributies aantrekkelijk blijft.

Investering betalen uit besparing op energiekosten

De subsidie vergoedt een deel van de kosten voor de aanschaf van installaties voor bijvoorbeeld zonnepanelen, dubbel glas of led-verlichting. Dat percentage kan oplopen tot 30%. Laat u eerst een energieadvies opstellen door Van Hout, dan ontvangt u een extra bedrag en weet u zeker dat de juiste keuzes gemaakt worden. Daarnaast is er ruimte voor de aanvraag van een lening bij Stichting Waarborgfonds Sport om de investering te doen. In veel gevallen kan de investering worden terugbetaald uit de jaarlijkse besparing op de energiekosten.

Hulp bij complexe aanvraag

Wel of niet verkrijgen van de subsidie is afhankelijk van een goede aanvraag. De regeling is vrij complex. Er wordt nogal wat van u gevraagd. MJaak gebruik van de kennis en ervaring van Van Hout. Wij helpen u graag. Samen zoeken we naar de meest kansrijke duurzame oplossingen. Deze verwerken we in een juiste, complete aanvraag.

Heeft u vragen over de EDS regeling? Wilt u weten hoeveel energie uw vereniging kan besparen en welke techniek daar het beste bij past? Of heeft u hulp nodig bij de aanvraag van de subsidie? Onze adviseurs helpen u graag. Neem contact met ons op.

Tip: De aanvraag voor de subsidieregeling EDS gaat digitaal via mijn.rvo.nl. Hiervoor heeft u eHerkenning met niveau 1 nodig. De aanvraag van een eHerkenning duurt ongeveer 7 werkdagen. Bekijk het stappenplan voor het aanvragen van de subsidie op de RVO website.

EDS subsidie biedt meervoudige winst

Sportverenigingen die slim investeren besparen op termijn ook op de vaste lasten. De directe winst schuilt in minder milieubelasting en lagere energierekeningen. Daarnaast is een dergelijke investering een positief, maatschappelijk verantwoord signaal richting de directe omgeving.

Ecotaks compensatieregeling vervalt

De regeling komt in de plaats van de ecotaks compensatieregeling. Hiermee konden sportverenigingen de ecotaks op de elektriciteits- en gasrekening (gedeeltelijk) terugvorderen. De ecotaks-regeling is per 31 december 2015 vervallen.

EDS subsidie voor uw sportclub?

Is uw sportclub toe aan duurzame modernisering? Onderneem direct actie. Van Hout kan u helpen met het indienen van de aanvraag conform de gestelde richtlijnen. Neem contact op met Koen van Heeswijk via 040 – 253 23 52 of vul het contactformulier in.

Benieuwd naar úw fiscaalvoordeel?
Wij rekenen het uit
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.