Sportsubsidie (BOSA)

Dat er nog veel te winnen is op het gebied van energiebesparing bij sportclubs, ziet de Nederlandse overheid ook. Daarom is er de Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA). Sportverenigingen en -stichtingen kunnen (met hulp) investeren in energiebesparing en toepassing van duurzame energie voor hun sportaccommodaties. Voor sportclubs een mooie kans om de exploitatiekosten in de hand te houden, zodat de hoogte van contributies aantrekkelijk blijft.

 

Investering betalen uit besparing op energiekosten

De subsidie vergoedt een deel van de kosten voor de aanschaf van installaties voor bijvoorbeeld zonnepanelen, HR glas of led-verlichting. Dat percentage kan oplopen tot 30%. Laat u eerst een energieadvies opstellen door Van Hout, dan ontvangt u een extra bedrag en weet u zeker dat de juiste keuzes gemaakt worden. Daarnaast is er ruimte voor de aanvraag van een lening bij Stichting Waarborgfonds Sport om de investering te doen. In veel gevallen kan de investering worden terugbetaald uit de jaarlijkse besparing op de energiekosten.

 

Hulp bij complexe aanvraag

Wel of niet verkrijgen van de subsidie is afhankelijk van een goede aanvraag. De regeling is vrij complex. Er wordt nogal wat van u gevraagd. Maak gebruik van de kennis en ervaring van Van Hout. Wij geven graag advies. Samen zoeken we naar de meest kansrijke duurzame oplossingen.

Heeft u vragen over de BOSA regeling? Wilt u weten hoeveel energie uw vereniging kan besparen en welke techniek daar het beste bij past? Of heeft u hulp nodig bij de aanvraag van de subsidie? Onze adviseurs helpen u graag. Neem contact met ons op.

 

 

Tip: De aanvraag voor de subsidieregeling BOSA gaat digitaal via mijn.rvo.nl. Hiervoor heeft u eHerkenning met niveau 2 nodig. De aanvraag van een eHerkenning duurt ongeveer 7 werkdagen. Bekijk het stappenplan voor het aanvragen van de subsidie op de RVO website.

 

BOSA subsidie biedt meervoudige winst

Sportverenigingen die slim investeren besparen op termijn ook op de vaste lasten. De directe winst schuilt in minder milieubelasting en lagere energierekeningen. Daarnaast is een dergelijke investering een positief, maatschappelijk verantwoord signaal richting de directe omgeving.

 

Stand subsidieaanvragen 2023 op 1 februari 2023

In 2023 is er van het budget van €77 miljoen al voor €16,5 miljoen verleend en voor €30,9 miljoen aan aanvragen nog in behandeling.

 

BOSA subsidie voor uw sportclub?

Is uw sportclub toe aan duurzame modernisering? Onderneem direct actie. Van Hout kan u aanvullend advies geven en ondersteuning bieden bij indienen van de aanvraag conform de gestelde richtlijnen. Neem contact op met Koen van Heeswijk via 040 – 253 23 52 of vul het contactformulier in.

Benieuwd naar úw fiscaalvoordeel?
Wij rekenen het uit
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.