commercieel vastgoed

540 zonnepanelen sieren Oogenlust

oogenlust 1

De natuur is de inspiratiebron voor alles wat ze doen bij Oogenlust. 36 jaar geleden begon Marcel van Dijk zijn bloemenwinkel. Inmiddels is het bedrijf verhuisd naar een prachtige locatie in Eersel van 13.000 m2 en zijn er ruim 40 medewerkers. Oogenlust verzorgt de aankleding van evenementen overal ter wereld.

We voeren de wens om materialen te hergebruiken vrij ver door en onze medewerkers doen dat ook. Niet omdat het moet maar omdat ze in onze visie geloven. Duurzaamheid moet in je genen zitten, anders werkt het niet.” Marcel van Dijk, Oogenlust

Het oude pand werd meegenomen naar de nieuwe plek en de meubels en materialen werden gekocht op faillissementsveilingen. Op het terrein zelf zijn onderdelen van de aankleding van Floriade 2012 in hergebruik genomen.

Oog voor natuurlijk kapitaal

Marcel: “Ik ben ook uitermate trots op het natuurgebied op ons erf dat we weer in het natuurlijke biotoop hebben teruggebracht in nauwe samenwerking met de gemeente en Natuurmonumenten. Wij gaan nog jaren door om sfeer en beleving te brengen, overal ter wereld, maar wel met veel ontzag en respect voor het natuurlijk kapitaal.”

Bij de ontwikkeling van domein Oogenlust werd een duidelijke duurzaamheidswens uitgesproken. Daarnaast stelde de gemeente eisen aan de energiezuinigheid van het pand. Uit een Rendementsscan van Van Hout kwam naar voren dat er nog veel winst te behalen viel op het gebied van elektra. Oogenlust koos voor grootschalige toepassing van 540 stuks zonnepanelen, die op het dak van het bedrijfspand werden geplaatst door Van Hout.

Duurzame relatie

Dankzij de PV-installatie kan Oogenlust voorzien in ongeveer 50% van de eigen elektriciteitsbehoefte. “Dat geeft niet alleen een goed gevoel, maar draagt ook bij aan het bewust omgaan met energie van onze medewerkers en relaties”, aldus Marcel van Dijk.
Hij vertelt dat hij bewust koos voor Van Hout: “Naast een goed advies tijdens het voortraject is ook de uitvoering in vertrouwde handen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het werk door een bedrijf in de regio wordt uitgevoerd. Omdat we elkaar al jarenlang kennen, maar ook om zo min mogelijk transportbewegingen te veroorzaken.”

Subsidie SDE+

Voor de zonnepanelen is er gebruik gemaakt van de subsidieregeling SDE+. Deze subsidieregeling, voluit Stimulering Duurzame Energieproductie, heeft in 2016 twee openstellingsrondes. Dankzij een goede timing van de aanvraag door OVVIA, kan Oogenlust gebruik maken van het maximale subsidiebedrag van ruim € 70.000 verspreid over de komende 15 jaar. De tweede ronde vindt plaats in oktober. Wilt u weten wat het SDE+ subsidiebedrag kan zijn voor uw duurzame investering? Neem contact op met Van Hout.

540 + 540

Extra bijzonder aan dit duurzame project is dat er bij de hoofdaansluiting al een reservering gemaakt is voor opnieuw 540 zonnepanelen. Zodat alle panelen samen straks voorzien in de volledige energievraag van Oogenlust.

oogenlust 2De oplossing in feiten en cijfers

  • Er worden 540 zonnepanelen gelegd (143 kWP);
  • De Van Hout Garantie verzekert Oogenlust dat de baten van de installatie nooit lager zullen zijn dan voorspeld. De jaarlijkse gegarandeerde opbrengst is minimaal 120.000 kWh, wat vergelijkbaar is met het gemiddelde gezamenlijk verbruik van 30 eengezinswoningen;
  • De totale subsidie (SDE+) bedraagt € 70.000;
  • De CO2-besparing bedraagt 68,8 ton per jaar;
  • Bedrijfspanden met duurzame energieopwekking zijn meer waard op de vastgoedmarkt. Van Hout neemt voor minimaal 15 jaar het beheer en onderhoud van de zonnepanelen op zich. De prestaties van het systeem worden op afstand gemonitord, bij afwijkingen is de servicedienst binnen 24 uur – maar in de praktijk vaak vele malen sneller – ter plaatse.

Meer weten over de Van Hout Garantie, de Rendementsscan of over onze duurzame installatie oplossingen voor commercieel vastgoed? Neem contact op met Van Hout.

De geheimen achter ons succes
Gratis whitepaper
Besparen een goed idee?
Vraag de rendementsscan aan
direct aanvragen
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.