commercieel vastgoed

Grootschalige modernisering VDL terrein in Eindhoven

Op het VDL terrein in Acht (Eindhoven) staat gebouw AK. Het verouderde gebouwdeel AK-T had een kantine op de eerste verdieping en kantoren op de begane grond. VDL wilde beide functies omdraaien, het gebouw moderniseren en de installaties verduurzamen.

Duurzame oplossing

Vanwege de grootschalige modernisering, ging Van Hout eerst aan de slag met een duurzaam maatwerkadvies. Daarbij kozen we voor volledig lage temperatuur voor het kantoor, aanvoer van warmte en koude via de installatie op het terrein, twee luchtbehandelingskasten, WTW ventilatie, LED-verlichting en isolatie van dak en gevel.

Subsidie, CO2-besparing en energielabel A

Met deze aanpak komt VDL in aanmerking voor Energie Investeringsaftrek, bespaart VDL 52,5% CO2 per jaar en gaat het gebouw van een label G naar een label A.

Dankzij een goede business case, ging VDL akkoord en werd het ontwerp in gang gezet. De kantine heeft een uitgiftebuffet en biedt ruimte aan 200 personen. De kantoorruimte op de eerste verdieping bestaat uit 2 kantoortuinen en 7 spreekkamers.

Totaalaanpak VDL terrein

Jos François is projectleider bij van Hout: “Fijn dat we een tevreden klant hebben. Er zit namelijk nog veel meer in de pijplijn. Eerder maakten we een cleanroom voor de nieuwbouw en ook de volgende cleanroom staat op de planning. Daarnaast gaan we aan de slag met gebouwdelen AK-I en AK-II, een meetkamer en een gecombineerde installatie van 4 warmtepompen die het hele gebouw AK van warmte en koude gaat voorzien. Plus: we nemen het beheer en onderhoud van de gebouwen op dit terrein over van de huidige installateur. We hebben gebouw AQ al voor 90% in beheer en nemen gebouw AK stapsgewijs erbij.”

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.