commercieel vastgoed

Duurzame groei voor VDL Fibertech Industries

vdl fibertech 1
VDL Fibertech Industries ontwikkelt en produceert geavanceerde composieten en polyurethaan producten. VDL Fibertech is actief in de aerospace, automotive, container, defense, medical en semiconductor markten.

Dankzij de producttechnologieën van VDL Fibertech Industries, kunnen vliegtuigen lichter en minder milieubelastend worden, verbruiken vrachtauto’s minder brandstof, krijgen Medische Scanners een hogere kwaliteit en zijn onderzeeboten beter bestand tegen extreme schokken.

VDL Groep: wereldwijd familiebedrijf

VDL Fibertech Industries is onderdeel van VDL Groep. Dit bedrijf heeft zich de afgelopen 63 jaar ontwikkeld tot een internationaal conglomeraat van 87 bedrijven. Maar nog steeds is VDL Groep een ‘gewoon’ familiebedrijf, waarin de nieuwe generatie in de vorm van de drie kinderen van Wim van der Leegte zich klaarmaakt voor de toekomst.
Jan van Hout: “Fijn, dat een bedrijf dat qua filosofie zo dicht bij ons ligt, ook kiest voor de installaties van Van Hout.”

GPR Gebouw: jaarlijkse kostenbesparing

Voor de nieuwbouw van het kantoor met 10.000 m2 productiehal voor VDL Fibertech Industries in Hapert koos VDL voor een GPR verduurzaamd en gecertificeerd bedrijfspand. Daarop schakelde Van Hout partner OVVIA in. OVVIA adviseerde over de meest optimale balans tussen de maximaal haalbare fiscale stimulering in relatie tot de verduurzamingsgraad van de investeringen. Uitgangspunt is de overtuiging dat een duurzaam gebouw altijd een lagere exploitatielast heeft dan een ‘conventioneel’ gebouw. En in de toekomst dus altijd goedkoper zal zijn.

vdl by night bewerkt
Meer comfort voor minder geld

Dat is de toegevoegde waarde van Van Hout. Slim installeren zorgt voor lagere kosten en meer comfort.

VDL Fibertech Industries ‘geniet’ van duurzame gebouwgebonden installaties:

  • LT verwarming
  • Warmtepomp
  • Luchtbehandelingskast met warmteterugwinning door een warmtewiel
  • CO2 meters die de ventilatoren optoeren als er meer frisse lucht in een ruimte nodig is
  • Waterbesparende kranen voor douches en waterbesparende toiletten

Extra voordeel

Van Hout is één van de huisaannemers voor VDL. Dat betekende een extra voordeel bij de keuze voor de gebouwgebonden installaties. Van Hout projectleider Herman Borgmans: “We konden onze kennis van VDL en de andere VDL-gebouwen meenemen in het ontwerp voor VDL Fibertech Industries. Zo kon Van Hout nog beter inspelen op de wensen van de gebruikers, de eisen vanuit de wetgeving én slim nadenken over kostenbesparingen.”

Groei

Al het voorwerk is gedaan. De keuze voor een modern, comfortabel pand dat voldoet aan de milieuwetgeving is op papier volledig uitgewerkt. Het ambitieniveau in GPR is behaald. Nu kan het bouwproces starten. Langzaam begint het gebouw te groeien. De productiehal staat al voor 80% en voor het kantoor is de eerste verdiepingsvloer gestort. De oplevering staat gepland voor december 2016.
Meer weten over een GPR verduurzaamd en gecertificeerd bedrijfspand of over onze duurzame installatie oplossingen voor commercieel vastgoed? Neem contact op met Van Hout.

Duurzaam doen we samen
Doe mee!
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.