commercieel vastgoed

14.000 vierkante meter voor VDL ETG in Eindhoven

36exposure-03

In september 2015 ging de eerste paal de grond in voor de nieuwbouw voor VDL Enabling Technologies Group in Eindhoven. In juni 2016 bereikte fase 1 het hoogste punt en nu wordt er volop toegewerkt naar de verhuizing die in oktober plaatsvindt. De nieuwe kantoorruimte wordt 7.450 m² en de productie krijgt er 14.000 m² bij waarvan 8.000  m2 cleanroom en 6.000 m2 magazijn.

VDL is een familiebedrijf

VDL Enabling Technologies Group is onderdeel van VDL Groep. Dit bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een internationaal conglomeraat van 87 bedrijven. Maar nog steeds is VDL Groep een familiebedrijf, waarin de nieuwe generatie in de vorm van de drie kinderen van Wim van der Leegte zich klaarmaakt voor de toekomst.

Jan van Hout, directeur Van Hout: “Mooi om te zien hoe familiair VDL Groep is gebleven. Het werkt fijn met een bedrijf dat qua filosofie zo dicht bij die van ons ligt.”

Frisse lucht32exposure-03-aangepast

In de technische ruimte komt alles samen: koude opwekking, warmte opwekking en luchtbehandeling. “Al deze techniek zorgt voor het hoogste comfort voor de medewerkers en bezoekers van dit gebouw”, zegt hoofdmonteur van Van Hout, Janus de Kroon. In alle vertrekken zitten regelaars die anticiperen op de binnentemperatuur én op de buitentemperatuur.

Water verkoelt en verwarmt42exposure-03

Verse lucht, frisse lucht, koele lucht en warme lucht. Naast de keuze in luchtbehandeling, is er ook vloerverwarming en vloerkoeling. Deze worden voorzien van warm of koud water door een water-water warmtepomp op aardbronnen en een luchtwater warmtepomp. “Werken luchtbehandeling en vloerkoeling samen, dan is het mogelijk dit gebouw tot een graad of vier terug te koelen ten opzichte van de buitentemperatuur”, legt Janus uit.

Slimme installaties

VDL Enabling Technologies Group ‘geniet’ van duurzame gebouwgebonden installaties:65

  • Lage Temperatuur verwarming
  • Warmtepompen
  • Luchtbehandelingskast met warmteterugwinning door een warmtewiel

Extra voordeel

Van Hout is één van de huisaannemers voor VDL. Dat betekende een extra voordeel bij de keuze voor de gebouwgebonden installaties. Jos: “We konden onze kennis van VDL en de andere VDL-gebouwen meenemen in het ontwerp voor VDL Enabling Technologies Group. Zo kon Van Hout nog beter inspelen op de wensen van de gebruikers, de eisen vanuit de wetgeving én slim nadenken over kostenbesparingen.”

Meer weten over onze duurzame installatie oplossingen voor commercieel vastgoed? Neem contact op met Van Hout.

63

Duurzaam doen we samen
Doe mee!
De geheimen achter ons succes
Gratis whitepaper
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.