commercieel vastgoed

Impressive: VDL ETG cleanroom

Luchtinstallaties met een zeer hoge circulatievoud en een ISO klasse 6 luchtfiltering laten één van grootste cleanrooms in Nederland optimaal functioneren. Leidingen voor perslucht, vacuüm afzuiging, stikstof en proceskoelwater zorgen voor een optimale werkomgeving. Graag verrassen we u met prachtige beelden…

  

  

Cleanrooms

De nieuwbouw voor VDL Enabling Technologies Group in Eindhoven was opgedeeld in fases. In september 2015 ging de eerste paal de grond in. De nieuwe kantoorruimte van 7.450 m² en 6.000 m2 bedrijfshal werden eind augustus 2016 opgeleverd. De productie kreeg er nog 3.000 m2 cleanrooms en 1.000 m2 toegangssluizen bij. VDL Enabling Technologies Group is onderdeel van VDL Groep.

De bouw van de cleanrooms en sluizen startte op 12 januari 2017, het werk aan de installaties begin mei. Bij deze fase hoort ook het afkoppelen, demonteren en verplaatsen van diverse installaties en warmte- en koudevoorzieningen van de huidige cleanrooms.

Logistieke uitdaging

De levering en het verticaal transport van de eerste 8 luchtbehandelingskasten was een logistieke uitdaging. Verdeeld over 5 vrachtwagens zijn deze geleverd bij VDL in Eindhoven. Dankzij een strakke planning en goede onderlinge communicatie tussen de verschillende chauffeurs en kraanmachinist, konden de vrachtwagens keurig om beurt en stipt op tijd lossen.

De 8 kasten zijn met een kraan via het open dak in een grote techniekruimte geplaatst. Nu kunnen de vakmannen aan de slag om het dak volledig te sluiten. Op een later moment worden nog 5 luchtbehandelingskasten geleverd. Deze worden geplaatst in de technische gang boven de cleanrooms.

Verdelers in huis gelast

In de cleanrooms moet de temperatuur, luchtvochtigheid en zuiverheid van de lucht op een zeer precies niveau blijven. De grote verdelers worden bij Van Hout in huis gelast om straks het warme of gekoelde water efficiënt te verdelen naar de juiste luchtbehandelingskast. Die op zijn beurt weer zorgt voor perfect geconditioneerde ruimtes.

Extra voordeel

Van Hout is één van de huisaannemers voor VDL. Dat betekent een extra voordeel bij de keuze voor de gebouwgebonden installaties. Projectleider bij Van Hout, Jos Francois: “Onze kennis van VDL namen we natuurlijk mee in het ontwerp voor VDL Enabling Technologies Group. Zo kon Van Hout nog beter inspelen op de wensen van de gebruikers, de eisen vanuit de wetgeving én slim nadenken over kostenbesparingen.”

Meer weten over onze duurzame installatie oplossingen voor commercieel vastgoedNeem contact op met Van Hout.

Benieuwd naar úw fiscaalvoordeel?
Wij rekenen het uit
De geheimen achter ons succes
Gratis whitepaper
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.