commercieel vastgoed

Energie besparen voor Scandinavian Tobacco Group

Met meer dan 200 merken, wereldwijd 31 productie- en verkoopkantoren en 8115 medewerkers, is Scandinavian Tobacco Group een toonaangevende producent van sigaren en pijptabak. In Eersel bevindt zich een productiegedeelte met verkoopkantoor. Van Hout adviseurs en installateurs is verantwoordelijk voor onderhoud en vervanging van de installaties voor koeling en verwarming.

Reparatie of vervanging

stg-leafs-2Enkele weken terug ging de koelmachine in Hal 6 kapot. Via de afdeling Service & Onderhoud bij Van Hout wordt zo’n probleem direct opgepikt en doorgespeeld aan de afdeling Kortlopende projecten.

Peter Maas: “Samen met de klant gaan we op zoek naar de best passende oplossing. Deze machine zat dichtbij het natuurlijke vervangingsmoment. We hebben de reparatiekosten en restwaarde van de oude machine naast de investering en energiebesparing van een nieuwe (meer energiezuinige) koelmachine gezet. Toen was de keuze voor een nieuwe koelmachine snel gemaakt.

500 kW voor 5.000 m2

De nieuwe koelmachine is energiezuiniger, duurzamer en slimmer. Met water van 6 graden wordt de lucht in de hal en de aangrenzende kantoren gekoeld. Zo blijven alle ruimtes in de zomer aangenaam koel. De machine van 500 kW heeft voldoende vermogen voor een oppervlakte van ongeveer 5.000 m2. De nieuwe koelmachine wordt geplaatst in week 5 van 2017.

Onderhoudscontract

Scandinavian Tobacco Group is een vaste klant van Van Hout. De goede relatie werd dit jaar verstevigd met een onderhoudscontract voor alle installaties in Eersel. In dit onderhoudscontract is de intentie voor een langdurige samenwerking vastgelegd.

Richard Kreijveld van de afdeling Service & Onderhoud: “Omdat het hele assortiment van installaties voor verwarming en koeling in Eersel staat, gaat het om een groter onderhoudscontract. Door onze aanpak van stabiel onderhoud, gericht advies en meedenken in oplossingen, kunnen wij onze meerwaarde aan de klant laten zien. Voorheen werkten er meerdere installateurs op deze locatie. Onze oplossingen sloten het beste aan bij de wensen van de klant en één aanspreekpunt had de voorkeur.”

Meer weten over onze duurzame installatie oplossingen voor commercieel vastgoed? Neem contact op met Van Hout.

Besparen een goed idee?
Vraag de rendementsscan aan
direct aanvragen
Benieuwd naar úw fiscaalvoordeel?
Wij rekenen het uit
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.