commercieel vastgoed

Om bij weg te dromen… Spa One

Februari 2019 opent Spa One Welness for Body & Mind de deuren voor bezoekers. Deze Spa op Landgoed Bergvliet in Oosterhout is het grootste full service welnesscomplex van Zuid-Nederland.

Bekijk het filmpje met de sfeerimpressie van Spa One voor een eerste indruk.

Unieke beleving

Het complex krijgt een Himalaya zoutsteen-cabine, vijf saunacabines met open haard en waterval, een mindfullnesscabine, stoombaden, Rasul en Hamam en cooling down met warme en koude doorloopbaden, caldarium, whirlpools en een groot zwembad waar bezoekers ook van binnen naar buiten kunnen zwemmen. Aan de rand van de tuin komt een losstaande sauna aan de oever van een honderd meter lange vijver met wandelpaden erom heen.

Eigen energiecentrale voor Spa One

Zo’n enorm complex, dat zal wel energie vreten? Dat klopt zegt één van de initiatiefnemers, André Meerhoff: “Maar we wekken onze energie zelf op met zo’n zeshonderd zonnepanelen op het dak en met pelletkachels waarmee de voor de warmte zorgen.” Het pand wordt duurzaam gebouwd en extra geïsoleerd. “Dat doen we voor onszelf, maar ook omdat we dit belangrijk vinden. Het gebouw moet straks een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) hebben van 0.”

Glimmen van trots

Kijk, en dan glimmen we bij Van Hout van trots. Want bij dit project zijn we als adviseur en als installateur betrokken. Roy Willems is projectleider bij Van Hout: “Voor elk project ontwerpen onze engineers energiezuinig en CO2-besparende installaties naar wens van onze klant. Fantastisch als een klant meegaat in onze drive voor duurzaamheid. Het is een mooi project waar we samenwerken met vele (bouw)partners.”

Maximaal fiscaal voordeel

Collega Maarten van Heeswijk is de verantwoordelijke engineer bij Van Hout: “We hebben voor dit complex het maximale gehaald uit de Energie-investeringsaftrek ofwel EIA met 55% fiscaal voordeel op bijvoorbeeld de WKK, verlichting, warmteterugwinning en energiezuinige pompen. Een subsidie voor de aanschaf van de biomassaketel via de ISDE, subsidie op zonnepanelen via de SDE+ en de overige investeringskosten zijn via de groenregeling voor 27% aftrekbaar van de fiscale winst.”

Meerdere complexen

Half januari 2018 is de bouw van het complex begonnen, dat 4000 vierkante meter telt. “Het gaat uitstekend. We liggen helemaal op bouwschema”, zegt André Meerhoff. Samen met compagnon Twan Veraa bouwde hij al acht complexen door het hele land.

De bouw van Spa One in Oosterhout ligt op schema. Op facebook staan meerdere filmpjes die de voortgang laten zien.

Voortgang bouw Spa One Oosterhout | start

Voortgang bouw Spa One Oosterhout | opbouw

Bouwpartners

Gedeelde trots werkt altijd fijner. Het is mooi om te zien hoe betrokken alle bouwpartners zijn. Hans Rijsdijk van Webeasy is één van die partners: “In opdracht van Van Hout werken wij aan één manier om alle installaties te benaderen, besturen en beheren. Het complex wordt voorzien van 4 regelkasten met krachtige servers voor het aansturen van de Webeasy I/O-modules.”

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.