commercieel vastgoed

Forse besparing door maatwerkadvies voor O&S Fysio Praktijken

Van oud ABN AMRO gebouw naar ruimtelijke fysiopraktijk met drie appartementen én lage energielasten. Dat was de wens van O&S Fysio Praktijken. Het fraaie pand aan de Ginnekenweg in Breda had echter een energielabel G. Vraag aan Van Hout was het pand te verduurzamen met een installatieontwerp dat voorbereid is op de toekomst. Door verschillende energiebesparende maatregelen op een rij te zetten, vonden we de optimale combinatie tussen investering en jaarlijkse energiekosten per jaar. Dankzij het maatwerkadvies kan O&S Fysio Praktijken gebruik maken van hoge fiscale voordelen.

Minder warmteverlies, beter binnenklimaat, lagere energiekosten

De energie-index van het bestaande pand zou zonder aanpassingen of meerinvesteringen uitkomen op een energielabel G. Dat betekende jaarlijks maar liefst € 13.170 energiekosten.

Van label G naar A

In overleg met de klant heeft Van Hout in een maatwerkadvies de investering in verschillende maatregelen afgezet tegen het energielabel en de energielasten per jaar. De combinatie van bouwkundige aanpassingen (dakisolatie, gevelisolatie en ramen) en installatietechnische verbeteringen als vloerverwarming, WTW, effectieve tapwatervoorziening en een nieuwe HR107 ketel zorgt al voor een verbetering van label G naar label C. En de energiekosten? Een forse besparing van € 7.170 per jaar.

In combinatie van Ledverlichting, wordt de totale jaarlijkse besparing € 7.670 en stijgt het energielabel naar B.

Voegen we een Lucht water warmtepomp toe voor ruimteverwarming, aangevuld met de HR107 ketel voor piekbelasting. En kiezen we daarnaast voor CO2 sturing voor de ventilatie in de appartementen, dan wordt de totale jaarlijkse besparing € 8.210. Het energielabel voor het hele pand stijgt dan naar A.

Energie Investerings Aftrek op alle verbeteringen

Op alle verbeteringen is fiscaal voordeel in de vorm van Energie Investerings Aftrek (EIA) mogelijk. Met de EIA kunt u 55,5% van de investeringskosten extra aftrekken van de fiscale winst. Het directe financiële voordeel is afhankelijk van het belastingpercentage; het bedraagt ongeveer 13,9% van de goedgekeurde investeringskosten. De EIA kunt u toepassen naast de ‘gewone’ investeringsaftrek.

Benieuwd naar úw fiscaalvoordeel?
Wij rekenen het uit
Benieuwd wat u kunt besparen?
Vraag de rendementsscan aan!
Van Hout rendementsscan
direct aanvragen IN 1 MINUUT GEREGELD
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.