commercieel vastgoed

Grondige upgrade voor Theater De Schalm

Schalm Logo 2Theater De Schalm in Veldhoven wordt buitengewoon grondig gerenoveerd. Van het oude vertrouwde theater blijven slechts de omtrekken herkenbaar: grote delen van het gebouw zijn gesloopt en worden opnieuw opgebouwd, met toevoeging van extra kantoorlagen. Het voornaamste doel van de renovatie: het comfortniveau voor zowel artiesten, bezoekers als personeel op een hoog niveau brengen. Van Hout adviseurs en installateurs draagt daar significant aan bij, onder andere met een bijzondere techniek voor klimaatbeheersing.

Geavanceerde klimaatinstallatie een must

Werkelijk alle ruimtes binnen De Schalm worden onder handen genomen: het theater van 700 m2, de bioscoop van 200 m2, het restaurant en de kantoren van in totaal 900 m2, verspreid over 3 etages. Het aantal zitplaatsen in het theater stijgt met 50 naar 185, de bioscoop wordt voorzien van een inschuifbare tribune. Deze kleinere zaal wordt daardoor ook geschikt voor presentaties en feesten. Op piekmomenten liggen de gevaren van tocht en sterke schommelingen in CO2-waarde, temperatuur en vochtgehalte continu op de loer: een geavanceerde klimaatinstallatie was dan ook een must. Niet alleen vanwege de ARBO-wetgeving, maar ook omdat de directie van Theater De Schalm gastvrijheid hoog in het vaandel heeft staan. En daar hoort een aangenaam klimaat bij.

Energiezuinige BaOpt-techniek

Schalm buiten nieuwOm aan de variabele klimaateisen te voldoen heeft Van Hout gekozen voor klimaatbeheersing volgens het BaOpt-principe. Waar klimaatsystemen normaliter werken met geforceerde luchtstromen, werkt een systeem met BaOpt-regeltechniek zonder voelbare luchtstroom. Door lichte overdruk te creƫren kunnen grote hoeveelheden verse lucht in de ruimte worden gebracht, op een gelijkmatige, homogene manier. Er is dus ook geen tocht voelbaar. De uit Amerika overgewaaide BaOpt-techniek vergt bovendien minimaal 25% minder energie (lees: stroom) dan conventionele klimaatsystemen.

Toegepaste technieken door Van Hout:

  • Klimaatbeheersing op basis van BaOpt-principe
  • Wtw-systeem (warmteterugwinning uit binnenlucht)
  • LED-verlichting

Partners gedurende dit project:

  • Elektrotechniek: Sweegers
  • Architect: Buro Beek
  • Bouwbedrijf: Jan Schreuder

 

De Schalm stelt het team van spelers die het theater weer up-to-date gaan maken aan u voor.

Meer informatie

Meer informatie over de verbouwing van De Schalm vindt u hier

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.