commercieel vastgoed

GPR label voor één van de meest energie-efficiënte datacenters van de BeNeLux

datacenter Cegeka ICTroomIn Geleen is recentelijk een duurzaam datacenter gerealiseerd dat wordt gebruikt door Cegeka, een Europese ICT-dienstverlener. Dankzij energiezuinige koeltechniek, regeltechniek en intelligente ventilatie beschikt Cegeka nu over een van de meest energie-efficiënte datacenters van de BeNeLux.

Datacenter Cegeka ICTroom PUE van 1,14!

De realisatie en exploitatie van het nieuwe datacenter is in handen van ICTroom uit Amsterdam. ICTroom vertrouwt op haar beurt op de kennis en kunde van Van Hout op het gebied van state-of-the-art klimaatbeheersing. De cijfers spreken voor zich: met een (theoretische) PUE (Power Usage Effectiveness) van 1,14 valt het datacenter ruim binnen de geldende normen.
ICTroom heeft een sterke naam opgebouwd als het gaat om betrouwbare computerruimtes en datacenters. Continuïteit en beschikbaarheid van data is cruciaal voor steeds meer bedrijven. Naast het ontwerp en de realisatie, wordt ook de investering in het project in Geleen door ICTroom gedaan. Reden te meer om samen te werken met betrouwbare partners. Voor wat betreft de installatietechnische aspecten viel de keuze op Van Hout.
Norbert Engbers, Project Manager bij ICTroom: “Van Hout heeft inhoud gegeven aan onze duurzaamheidsgedachte. Dankzij hun ‘can do’-mentaliteit en aanpak die aansluit bij die van ICTroom, hebben zij onze verwachtingen waargemaakt kijkende naar duurzaamheid en de toegevoegde waarde van onze investering. Dit alles met een zeer positief resultaat.”

Internationaal bijdragen aan een groene samenleving

Eindgebruiker Cegeka heeft al eigen datacenters in Hasselt (BE), Leuven (BE) en Veenendaal. Die datacenters worden gebruikt om de ICT van klanten te huisvesten en hen te ontzorgen. Dankzij het nieuwe datacenter in Geleen kan het bedrijf de internationale groei voortzetten én zich richten op milieubewust ondernemen en duurzaamheid. Cegeka ziet het als morele plicht om bij te dragen aan een groene samenleving. De overeenkomst voor de realisatie van het nieuwe datacenter met ICTroom werd dan ook op die voorwaarde gesloten.

Energiezuinig, optimaal ingeregeld en intelligentGPRGC-2016-G-0069 - ICTroom Kantoor en Bedrijfsgebouw

Warmtepomp en LT verwarming: De geplaatste warmtepomp heeft een COP (Coëfficiënt Of Performance) van 3,71. Zowel het magazijn als het totale kantooroppervlak kan worden verwarmd met Lage Temperatuur Verwarming. Een aansluiting op het gasnet was niet nodig.

Koelmiddelvrije ventilatie met frequentieregeling: Het koelsysteem (COP 3,73) wordt geregeld door een frequentieregelaar. Dit energiezuinige systeem maakt zoveel mogelijk gebruik van buitenlucht voor koeling. Treedt de koeling wel in werking, dan wordt geen koelmiddel gebruikt maar adiabatische bevochtiging toegepast.

Waterbehandeling en pp-leidingnetwerk: Om de adiabatische bevochtiging mogelijk te maken, heeft Van Hout een leidingnetwerk van polypropeen aangelegd. Dit materiaal heeft een uitzonderlijke chemische resistentie. In combinatie met een systeem voor ontharding en demineralisatie van proceswater zorgt het ervoor dat de verneveling 100% conform de richtlijnen verloopt.

Bekijk de filmimpressie die ICTroom maakte van de bouw van het datacenter.

Meer informatie over Cegeka en ICTroom vindt u op www.cegeka.com en www.ictroom.com.
Wilt u weten hoe onze installaties de waarde van vastgoed én het exploitatieresultaat verhogen? Neem contact op met Van Hout.

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.