commercieel vastgoed

Cleanroom ISO6 en ISO7 voor Frencken Mechatronics

Frencken Mechatronics maakt complexe mechatronische samenstellingen die vaak op de grens liggen van wat technisch mogelijk is, omdat ze extreem nauwkeurig en/of extreem schoon moeten zijn. Al twintig jaar zijn we partner van dit unieke kennisbedrijf in Eindhoven als het gaat om installatie en onderhoud.

De lat ligt steeds hoger

De lat voor assemblage, test-activiteiten en engineering ligt steeds hoger. Dat vraagt om installaties die meegroeien met de succesvolle ontwikkeling van dit bedrijf. Denk aan cleanrooms klasse ISO7, ISO6 en ESD veilige werkplekken.

Cleanroom ISO6

In een kort tijdsbestek van 8 weken, maakten we een ISO klasse 6 cleanroom in een gedeelte dat cleanroom ISO7 was. Van luchtkanalen tot stoombevochting; het ging om een compleet nieuwe installatie. De luchtbehandelingskast die lucht van buiten het gebouw aanzuigt om die lucht dan geconditioneerd, middels een kanalensysteem, door het gebouw te verspreiden, staat op een bordes in de machinefabriek van Frencken.

Bordes voor luchtbehandelingskast in de maak

De luchtbehandelingskast op het bordes

Koeling

Naast de behoefte aan een nieuwe cleanroom, was de huidige koude opwekking (twee stuks koelmachines) aan vervanging toe. De koelcapaciteit voor de nieuwe cleanroom is uiteraard in ons advies meegenomen. In totaal werd 400kW (2x200kW) aan koelmachines geplaatst.

Roy Willems, projectleider: “Omdat we konden samenwerken met alle vaste partijen voor een bekende klant, was het mogelijk om alle werkzaamheden binnen 8 weken af te ronden.”

Een onderhoudscontract? Dat geeft rust

Met een onderhoudscontract van Van Hout kiest Frencken voor vertrouwen in een goede samenwerking en installaties die het productieproces optimaal ondersteunen.

Richard Kreijveld, hoofd Service en Onderhoud: “Het is een prachtige bevestiging van onze meerwaarde voor Frencken dat het onderhoudscontract steeds opnieuw wordt verlengd.”
Meer comfort, lagere kosten?
Sluit een flexibel onderhoudscontract
 
banner-support
lees meer
Hoeveel kunt u besparen?
Begin met besparen
Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.