commercieel vastgoed

Bedrijfsgebouw voor Camelot in Eindhoven

Camelot zocht een verouderd kantoor in Eindhoven om in te richten als het nieuwe hoofdkantoor voor de organisatie. De makelaar vond een pand uit 1994 met een bruto vloeroppervlakte van 2.400 m2 dat paste bij de gewenste uitstraling van Camelot. Via de makelaar werd Camelot op het spoor van Van Hout gezet voor advies over de beste manier om het pand te verduurzamen en daarbij optimaal gebruik te maken van fiscale regelingen en subsidies.

Bestaand gebouw verduurzamen

Van Hout adviseerde om diverse disciplines te combineren in bouwteamverband en een integraal Plan van Aanpak te maken om te voldoen aan de wensen en eisen vanuit Camelot op het vlak van inrichting, flexwerken en comfort. Door een bestaand gebouw te verduurzamen, konden we gebruik maken van een fiscale impuls vanuit de overheid.

Duurzame renovatie

Dankzij de integrale aanpak en het vertrouwen van Camelot was het mogelijk om middels een LEAN methodiek en zonder overheadkosten tot een optimale verhouding tussen investeringskosten en baten te komen. De kosten zijn op voorhand vastgesteld zodat Camelot grip hield op de budgetten.
Camelot wilde graag een duurzame renovatie, maar wel met realisme en pragmatisme. Door de aanpak van Van Hout en OVVIA vallen de totale kosten signifcant lager uit: over de projectduur is de netto contante waarde >0 bij een verdisconteringsvoet van 10%.

Stap verder dan Bouwbesluit

Camelot stelde Van Hout in staat om een duurzaam gebouw te ontwikkelen met onder andere duurzame warmteopwekking door warmtepompen, waterbesparende armaturen, LED verlichting en vervanging van de regeltechniek. Een gebouw met een gezonder binnenklimaat dan het bouwbesluit eist door verhoging van het ventilatie aandeel, meer verlichting op de werkplek en een regelbaar klimaat.

Rendement voor Camelot

Het resultaat voor Camelot? Begin 2014 staat er een duurzaam gebouw dat minstens tien jaar voldoet aan de regelgeving. Een waardevol vastgoedobject (onderzoek Maastricht University oa Nils Kok), comfortabel en gezond voor de gebruiker met lagere energielasten en lagere onderhoudskosten.

Enkele cijfers

ROI 100%
CO2-reductie 33.500 kg/a
Fiscaal voordeel € 295.000,-
Kostenbesparing € 9.350,- per jaar
A-label EPBD

 

Meer weten over de verduurzaming van bestaande bebouwing of de renovatie voor Camelot? Neem contact op.

Neem contact met ons op
Postbus 446, 5500 AK Veldhoven
De Run 5443, 5504 DG Veldhoven

(040) 253 23 52
info@van-hout.com
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ons privacybeleid

Bel mij terug

Lees ons privacybeleid

Op www.van-hout.com gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.